Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z nadzieniem ryżowo-pieczarkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
jajko
śmietana 1 łyżka
margaryna 80 g
sól do smaku
Nadzienie:
ryż 1 woreczek
pieczarki 200 g
filet z kurczaka 300 g
śmietana 200 g
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z nadzieniem ryżowo-pieczarkowym

Składniki są na formę o średnicy 23 cm i wysokości 3 cm. Ok. 2 łyżki sera odkładamy do posypania tarty.


Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kurczaka również kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanego ryżu dajemy pieczarki, kurczaka, ser, śmietanę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na podpieczone ciasto, posypujemy pozostałym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 22.05.2012 09:03
wyśmienita
caralajna 23.04.2012 16:16
sycąca :)
olkaaa 20.04.2012 07:44
chętnie spróbuję
Hanna5 19.04.2012 11:13
warte wypróbowania
Mienta 17.04.2012 12:26
ślinka cieknie na sam widok, a twoje zdjęcia powalają! :)
parysek10 16.04.2012 15:46
ładnie podane
Monika111 16.04.2012 14:19
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak