Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogow z mięsem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso rosoowe 500 gram
cebula biała 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogow z mięsem.

Kroki postępowania

1
Mięso rosołowe wraz z warzywami mielimy w maszynce do mięsa i przyprawiamy. Jeżeli masa będzie zbyt sucha możemy dola nieco wody.
Krok 1 - Farsz do pierogow z mięsem. foto
2
Ciasto na pierogi (sprawdzony przepis u mnie) rozwałkować, wykrawać szklanką krążki. Nałożyć farsz i zlepić dokładnie brzegi pierogów.
Krok 2 - Farsz do pierogow z mięsem. foto
3
Gotowe pierogi kładziemy na stolnicy posypanej mąką.

Gotujemy w osolonej wodzie.

Można podać gorące z wody bądź podsmażone na patelni .

Smacznego!!
Krok 3 - Farsz do pierogow z mięsem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 11.05.2012 15:48
mniam
marzenciak1985 11.05.2012 15:45
mniam
gosia561 24.04.2012 22:00
dobry farsza
Betka 23.04.2012 19:24
dobry przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak