Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki nadziewane gotowanym jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sól
pieprz
jajko 6 szt
majeranek 2 szczypty
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki nadziewane gotowanym jajkiem

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy zgnieciony czosnek oraz jedno jajko a resztę jajek ugotować na twardo.Mięso wyrobić i formować małe klopsiki do środka wkładamy po małej łyżeczce pokrojonego jajka .Zlepić i obtoczyć w bułce .Na koniec smażymy na złoty kolor.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przemek20008 16.04.2012 13:26
pysznie
Patrycja35 16.04.2012 12:55
czasem tez tak robie sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak