Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierogów z kapustą i mięsem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso rosołowe 1000 gram
sól 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
kapusta biała 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierogów z kapustą i mięsem.

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną poszatkować, ugotować w wodzie do miękkości. Mięso rosołowe z warzywami zmielić w maszynce do mięsa. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 1 - farsz do pierogów z kapustą i mięsem. foto
2
Ciasto na pierogi (przepis u mnie) rozwałkować, wykrawać szklanką krążki.
Krok 2 - farsz do pierogów z kapustą i mięsem. foto
3
Gotowy farsz nakładać na krążki i lepić pierogi.
Krok 3 - farsz do pierogów z kapustą i mięsem. foto
4
Gotowe czekają na ugotowanie i skonsumowanie.

PS Mieszam mięso z kapustą ponieważ mój mąż lubi mokre "mokre" a nie suche nadzienie :)
Krok 4 - farsz do pierogów z kapustą i mięsem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

vesenka 24.06.2012 10:33
pyszny :)
aga130982 12.05.2012 07:46
lubi ę
motylwe 16.04.2012 13:44
uwielbiam z kapustą pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak