Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie warkoczyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 40 dek
cebula 1 szt
ser żółty 20 dek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie warkoczyki

Kroki postępowania

1
Pieczarki przesmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą, doprawiamy do smaku i zimne mieszamy z serem startym na tarce .
Krok 1 - Francuskie warkoczyki foto
2
ciasto rozmrażamy i kroimy na jednakowe prostokąty nacinając boki tak aby 1/3 w środku nam została
Krok 2 - Francuskie warkoczyki foto
3
Na nienacięty środek nakładamy farsz i skręcając każdy pasek zlepiamy na środku.
Krok 3 - Francuskie warkoczyki foto
4
Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 200 stopni do ładnego zarumienienia około 25 min. podajemy na ciepło do barszczyku.
Krok 4 - Francuskie warkoczyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.04.2014 19:09
fajny przepis
Malinka 01.09.2013 16:56
Jeśli smakują tak, jak wyglądają to są super!
Ewelina47 15.02.2013 19:24
wyglądają rewelacyjnie i pewnie tak też smakują
Ewelina47 15.02.2013 19:24
wyglądają rewelacyjnie i pewnie tak też smakują
berys18 16.01.2013 19:48
świetnie wygladają
ewaa 21.11.2012 20:59
smaczne :)
Grazyna0211 16.07.2012 13:17
coś pysznego
Krystyna32 23.06.2012 14:42
super
traktorek 20.04.2012 19:54
francuskie w każdym rodzaju
mufinka79 18.04.2012 19:43
pewnie smaczne :)
eduszo
eduszo 17.04.2012 19:14
Bardzo fajne i juz mam smaka.
misia53 16.04.2012 21:26
super wygląda
teresa18 16.04.2012 19:01
piekne warkocze
irenka 16.04.2012 12:59
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak