Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g
pomidory 1 kg
natka pietruszki 2 łyż.
curry 1 łyżecz.
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów

Fasolkę myjemy, obieramy końce, gotujemy w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Do rondla wlewamy oliwę, podsmażamy na niej posiekany drobno czosnek. Ugotowaną fasolkę kroimy na 3-4cm kawałki, wrzucamy do rondla z czosnkiem, wsypujemy curry i smażymy ok. 5 minut. Na talerz wykładamy fasolkę i pokrojone pomidory. Danie posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 16.04.2012 22:09
oj jak dawno nie jadłam szparagowej, aż mi ślinka cieknie ...
Karolinka111 16.04.2012 13:31
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak