Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i fasolką czerwoną na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
fasolka czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
rodzynki 1 garść
majonez 4 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i fasolką czerwoną na słodko

Fasolkę czerwoną, kukurydzę i groszek osączam z zalewy z puszki na sitku. Przekładam do większej miski. Tuńczyka osączam z oleju z puszki, rozdrabniam widelcem na mniejsze kawałki i dodaję do warzyw do miski. Dodaję rodzynki wcześniej namoczone w gorącej wodzie i odciśnięte dokładnie. Mieszam wszystko z majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam na godzinę do lodówki do schłodzenia na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.08.2012 21:07
lubię to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak