Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
serek śmietankowy 2 opakowania
łosoś wędzony plastry 400 gramów
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak i czosnek. Doprawiamy sola i pieprzem. Odsączamy na sitku i studzimy.

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka i mąkę, całość dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.

Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 190 stopniach.

Serek mieszamy z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku. Przestygnięty placek smarujemy serkiem, można posypać koperkiem i na to układamy łososia tak, aby przykrył całość.

Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu kroimy w grube plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.09.2013 19:53
ładnie wygląda
Justyna Jussstiii 16.04.2012 14:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak