Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kubusiowe z herbatnikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
sok Kubuś 1 litr
budyń śmietankowy 2 szt.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 125 g
mąka ziemniaczana 1 ł
śmietana 30% 250 ml
śmietan fix 1 szt.
cukier puder 1 łyż.
herbatniki 200 g
polewa czekoladowa 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kubusiowe z herbatnikami

Odlać 1/2 szklanki Kubusia i w nim rozmieszać budynie wraz z mąką ziemniaczaną, resztę wlać do garnka i podgrzać z cukrem i margaryną (jak tłuszcz się rozpuści to wlać Kubusia z budyniami i mieszać aż zgęstnieje (jak normalny budyń). Ostudzić.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Na biszkopt wylać masę kubusiowo-budyniową na to wyłożyć bita śmietanę i do lodówki na 1 godzinę. Wyłożyć na śmietanę herbatniki i polać polewą czekoladową. Wstawić z powrotem do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 17.04.2012 13:32
podobny robię
Agnieszka91 16.04.2012 18:09
super
anja3107 16.04.2012 10:52
bardzo dobre
agnieszka214 16.04.2012 10:42
ładnei sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak