Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorki panierowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
jajko 1 szt.
mleko 3 łyż.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorki panierowane

Kroki postępowania

1
Kalafiora płuczę, dzielę na małe różyczki. Jajko roztrzepuję z mlekiem, dodaję sól i pieprz. Obtaczam różyczki kalafiora najpierw w jajku, potem w bułce i wkładam porcjami na mocno rozgrzany olej.
Krok 1 - Kalafiorki panierowane foto
2
Smaże na złoto Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Kalafiorki panierowane foto
3
Usmażone gotowe kalafiorki podaję z sosem salsa lub sosem czosnkowym.
Krok 3 - Kalafiorki panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

perelka780 04.08.2013 08:43
dziekuje za pomysl na przystawke. Dzis wyprobuje:-)
mela25 09.10.2012 20:26
LE SMAKOWITE
Katarzyna87 16.04.2012 10:32
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak