Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo warzywna z szczawiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1/2 pęczka
ryż 1 szkl
marchewka 1 szt
pieczarki marynowane 4 łyżki
szynka parmeńska
groszek konserwowy 1/2 puszki
koperek
jajko 2 szt
oliwa
musztarda
sól
musztarda 1 łyżeczka
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo warzywna z szczawiem

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy go i wsypujemy do miseczki. Szczaw kroimy w paseczki dodajemy do ryżu. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy kroimy w dużą kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Pieczarki odcedzamy dodajemy całe , większe kroimy na pół. Groszek odcedzamy dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w paski mieszamy z pozostałymi składnikami. robimy sos winegret dodajemy do sałatki. Mieszamy i dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.07.2012 08:16
pycha;)
EWI 16.04.2012 09:40
śliczna
gosia47-47 16.04.2012 07:47
mniam
iwa643 16.04.2012 07:23
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak