Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w majonezie pieczony

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
majonez 3 łyżka
olej rzepakowy 3 łyżka
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w majonezie pieczony

Kroki postępowania

1
Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 1 - Schab w majonezie pieczony foto
2
Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia.
Krok 2 - Schab w majonezie pieczony foto
3
Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym.
Krok 3 - Schab w majonezie pieczony foto
4
Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Schab w majonezie pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.12.2012 18:18
to takiego schabiku nie trzeba wielu składników, a smak pozostanie długo w pamięci. Warto go zrobić
Cukiereczek13 20.09.2012 11:36
wygląda tak pysznie, że chyba sama go przygotuję :)
emeslive 12.05.2012 21:59
Uwielbiam taki schab!
pacpaw 23.04.2012 07:47
chyba nigdy nie robiłem marynaty na bazie samego majonezu. Jedynie keczup, musztarda. Do pokosztowania :o)
Beatris 16.04.2012 09:43
Bardzo smakowicie się zapowiada, bo wygląda obłędnie.
BernadettaP 16.04.2012 09:08
Mysiuniu, schab wyszedł pyszny i miał ogromne powodzenie. A można go podać zarówno na chleb lub np. z sosem borowikowym i surówką...
Mysiunia 16.04.2012 07:40
fajny pomysł na marynatę :) ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak