Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy Majki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
kostka grzybowa 1 sztuka
masło 1 łyżka
woda 1 i 1/2 szklanka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
zupa w proszku 1 i 1/2 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy Majki

Pieczarki obieramy i myjemy. Kroimy w grubą kostkę po czym podsmażamy na maśle. W rondelku rozpuszczamy kostkę grzybową w ok 1 i 1/2 szkl. wody, dodajemy podsmażone pieczarki i całość gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Zupę pieczarkową rozpuszczamy w odrobinie wody i zagęszczamy nią sos pieczarkowy. Zabielamy śmietaną i gotujemy jeszcze około 2 -3 minuty. Smacznego : ))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.04.2012 14:46
super
zoldiar 16.04.2012 01:01
w sam raz do kopytek :>
zoldiar 16.04.2012 01:01
w sam raz do kopytek :>
Kekerboom 15.04.2012 21:30
super sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak