Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z zielonego groszku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek mrożony 1/2 kg
rosół z kurczaka 2 litry
serek topiony 300 g
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z zielonego groszku

Rosół z kurczaka rozgrzać, dodać zamrożony groszek i gotować do miękkości.
Dodać serek topiony, wymieszać i całość zmiksować blenderem.
Zupę doprawić wyciśniętym czosnkiem, posiekanym koperkiem, pieprzem i solą.
Podawać z makaronem, ryżem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 14.05.2012 13:51
bardzo wykwintne danie
Habibi 17.04.2012 00:10
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
ronald88 16.04.2012 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak