Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki mojej mamy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki mrożone 1 kg
kurczak 0,5 kg
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
marchewka 4 sztuka
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki mojej mamy

Rozmrożone flaczki gotować przez 5 minut, odcedzić, zagotować jeszcze raz i ponownie odlać wodę, potem jeszcze raz zalać wodą, i gotować do miękkości, w osobnym garnku gotujemy rosół z kurczaka i warzyw, kiedy rosół się ugotuje wyjmujemy mięso i warzywa. Obgotowane i odcedzone flaczki, kurczaka pokrojonego w paski i pokrojoną w kostkę marchewkę wkładamy z powrotem do rosołu, doprawiany i dodajemy mąkę przesmażoną na maśle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.04.2012 10:24
apetyczne
marcinek 18.04.2012 13:40
Lubie flaki
Kekerboom 15.04.2012 21:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak