Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola nakrapiana cytryną w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 1 filet
sól
pieprz
cytryna 1/2 szt
mąka 1/2 szkl
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola nakrapiana cytryną w panierce

Solę skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na 10 min.Następnie przyprawiamy solą i pieprzem.Obtaczamy w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 16.04.2012 09:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak