Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops wieprzowy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1,5 kg
cebula czerwona 1 duża
jajko 2
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
czosnek
olej
jabłka 2 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Klops wieprzowy z jabłkami

Do dużej miski włożyć mięso mielone, dodać jajka i przyprawy.
Wprost do mięsa zetrzeć na tarce cebulę oraz jabłka (można razem ze skórką) - wyrobić masę.
Arkusz grubej alu-folii posmarować olejem i wyłożyć masę mięsną - uformować kształtny wałek i możliwie ciasno owinąć folią.
Przełożyć do keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec 80 minut.
Przed pokrojeniem pozostawić do lekkiego ostygnięcia, nie odwijając z folii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 13.08.2012 08:19
ciekawe, trochę inne
usmiech 28.05.2012 14:41
ciekawe
Habibi 16.04.2012 11:17
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak