Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w chińskim sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg.
grzyby mun 1/4 kg.
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
sos
ocet ryżowy 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
sos teriyaki 2 łyżki
cukier 1/2 łyżki
woda 2 łyżki
sos chili słodki 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w chińskim sosie

pieczarki pokroić w plastry i umyć,grzyby mun zalać wodą i powoli gotować ok.5min.osączyć i pokroić je w paski,w woku rozgrzać olej podsmażyć na nim przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypior z cebuli dymki,dodać grzyby całość wymieszać i smażyć ok.5min.składniki sosu połączyć ze sobą i zalać nim grzyby doprawić do smaku wymieszać i dusić jeszcze ok.minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 24.11.2013 10:58
pyszne grzybki
Ada-Gaba 22.09.2013 11:49
rewelacyjny przepis
Wafelek2601 30.07.2013 21:19
Świetny pomysł na kolację
Justyna/Dzastus 31.07.2012 15:43
ciekawe.
Angelika10 18.04.2012 14:40
super
Justyna Jussstiii 16.04.2012 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak