Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ciemny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ciemny

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Dobrze mieszamy i dodajemy żółtka. na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę smarujemy tłuszczem, wykładamy pergaminem i wylewamy masę. Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 13.07.2012 19:09
fajny:)
bgs1984 05.07.2012 17:04
mniam
marzenciak1985 05.07.2012 16:56
mniam
Mati3 04.07.2012 19:31
super
Aneta41 11.05.2012 17:08
fajny
agnieszka214 07.05.2012 06:38
fajny
smile 04.05.2012 09:01
fajny
smakowita 15.04.2012 16:08
ładnie wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak