Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Foremkowy baranek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5
mąka 7 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej
sok z cytryny 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Foremkowy baranek

Do miseczki wbijamy jaja i wsypujemy cukier- ubijamy z tego pianę. Po ubiciu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, na koniec dodajemy sok z cytryny i jeszcze raz mieszamy. Przygotowujemy foremkę w kształcie baranka, nagrzewany ją, smarujemy tłuszczem i wlewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około pół godziny w temperaturze 180stopni. Wcześniej należy kupić bezbarwną folię i czerwoną kokardkę. Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do folii ozdabiając wedle gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 18.03.2013 13:26
mniam pyszne!!!;)
gosia561 15.08.2012 00:45
do koszyczka
wiola333 16.07.2012 09:42
mniam,
anula250 06.05.2012 21:55
super
treonina 03.05.2012 11:48
ładnie się upiekł
cukiereczek 29.04.2012 08:14
ładny
Seba 23.04.2012 21:45
super
Ada-Gaba 18.04.2012 07:58
śliczny
Andysz 17.04.2012 09:40
A dziękuję:) i zachęcam do spróbowania!
irenka 16.04.2012 21:04
ładny
Betka 16.04.2012 17:27
śliczny!;D
cooleczka 16.04.2012 00:35
ale ładny :)
EWI 15.04.2012 18:45
może kiedyś sama zrobię :)
EWI 15.04.2012 18:45
ŚLICZNY
Katarzyna87 15.04.2012 15:11
fajowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak