Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpiankowe roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
feta 1
czosnek ząbki 1
masło 2 łyżki
piersi kurczaka 2
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpiankowe roladki

Kroki postępowania

1
Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Piersi kurczaka kroimy na cztery i rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu.
Krok 1 - Szpiankowe roladki foto
2
Układamy szpinak na rozbitych kotletach. Zwijamy piersi kurczaka w roladki. Układamy je na folii spożywczej i zawijamy. Wstawiamy najlepiej na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Roladki smażymy na rozgranym oleju.
Krok 2 - Szpiankowe roladki foto
3
Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe i posypujemy nimi usmażone roladki.
Krok 3 - Szpiankowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 28.07.2012 15:14
super
malaczarna23 28.07.2012 07:17
pięknie podane
max1980 22.04.2012 20:47
ja też uwielbiam szpinak
mufinka79 17.04.2012 19:43
ale smaku mi narobiłaś, uwielbiam szpinak :)
aginaa 16.04.2012 19:22
polecam, sa pyszne
agnieszka137 15.04.2012 22:19
super, muszę takie zrobić
ben-ka 15.04.2012 21:42
wspaniale to zrobiłaś:}
suzana 15.04.2012 17:37
uwielbiam
motylwe 15.04.2012 16:18
oryginalne i smaczne
Paweł10 15.04.2012 15:08
ekstra :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak