Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
feta 1
czosnek ząbki 1
łosoś filet 600 g
ciasto francuskie 1
masło 2 lyzki
jajko 1
pałtki migdałowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście

Kroki postępowania

1
Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciasto farncuskie kroimy na 4 równę części. Układamy na nich 4 posolone kawałki łososia. Na łososiu układamy szpinak i rozmsmarowujemy go rybce.
Krok 1 - Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście foto
2
Brzegi ciasta z prawej i lewej strony sklejamy razem. Sklejamy też delikatnie górę i dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejona część dołem do papieru.
Krok 2 - Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście foto
3
Robimy cztery takie koperty. Roztrepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.
Krok 3 - Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.04.2014 17:25
Smakowite danie :)
Mariposas 30.07.2012 20:13
musi być pyszna ta rybka
edyta44 23.04.2012 15:25
smaczne
max1980 22.04.2012 20:48
pyszności
SYLKA 22.04.2012 11:40
az slinka leci
aginaa 16.04.2012 19:22
polecam
Justyna28 15.04.2012 14:50
ekstra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak