Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszki z krówek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż preparowany 200 g
krówki 400 g
mleko 4 lyzki
masło 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszki z krówek

Kroki postępowania

1
Z cukierków krówek ściągamy papierki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i krówki. Cały czas mieszamy, aż do całkowitego się krówek.
Krok 1 - Szyszki z krówek foto
2
Następnie stopniowo dodajemy ryż preparowany i mieszamy, tak by cały ryż był pokryty rozpuszczonymi krówkami. Ściągamy z ognia.
Krok 2 - Szyszki z krówek foto
3
Gdy masa jest jeszcze ciepła formujemy kulki i układamy na papieprze pergaminowym do ostygnięcia. Najlepsze są na drugi dzień. Można także zanurzyć je w gorzkiej czekoladzie.
Krok 3 - Szyszki z krówek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 16.04.2012 19:23
polecam
sylwia / sytofala 16.04.2012 16:52
uwielbiam je
zoldiar 16.04.2012 00:59
smak dzieciństwa: ryż i krówki :)
agnieszka137 15.04.2012 22:28
wspaniałomyślne szyszki! uwielbiam krówki :)
cooleczka 15.04.2012 21:55
świetne :)
Katarzyna87 15.04.2012 15:09
pyyycha
Paweł10 15.04.2012 15:08
przepyszne :-)
Justyna28 15.04.2012 14:50
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak