Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajskie ostre klopsiki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0.5 kg
cebula 1 szt
świeża kolendra 1 pęczek
kolendra mielona 1 łyżka
sok z limonki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sos sojowy
sos chili 4 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie ostre klopsiki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka i cebulę mielimy. Dodajemy kolendrę świeżą oraz mielona, słodki sos chilli, sok z 1 limonki i sos sojowy. Wszystko razem mieszamy i dodajemy troszkę bułki tartej aby masa była bardziej zwięzła. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 1 - Tajskie ostre klopsiki foto
2
Po tym czasie formujemy klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 2 - Tajskie ostre klopsiki foto
3
Smażymy na rumiano z każdej strony. Podajemy z limonką i posypane świeżą kolendrą. Jak lubimy bardzo ostre można od góry również polać słodkim sosem chilli.
Krok 3 - Tajskie ostre klopsiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 07.07.2012 11:29
uwielbiam takie orientalne potrawy :)
Monika78 15.04.2012 17:28
lubie tajskie jedzenie..
Anna146 15.04.2012 10:57
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak