Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczonymi ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuki
musztarda 1 łyżka
miód 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sól szczypta
mięso 300 g
oliwa 2 łyżki
chili 1 łyżeczki
ziemniaki 4 sztuka
sól szczypta
masło 1/4 kostki
ząbek czosnku 1 ząbek
koperek 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczonymi ziemniakami

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do marynaty, wymieszać. W szczelnie zamkniętym pojemniku macerować - najlepiej całą .
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pozostałe składniki ze sobą połączyć, dodać mięso i wymieszać. W szczelnie zamkniętym pojemniku macerować - najlepiej całą .
Ziemniaki obrać ze skórki. Każdy naciąć w paski i ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Delikatnie natrzeć masłem czosnkowym i posolić. Szczelnie zamknąć w foli.
Miękkie masło rozgnieść dodać koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wmieszać. Uformować w dowolny kształt.
Mięso i warzywa nakłuć na patyczki i smażyć do czasu gdy całość będzie gotowa wedle Waszych gustów. Ziemniaki pieczemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 15.04.2012 21:01
No napewno super smakuje.
Jodaj 15.04.2012 10:34
super
agunesu 15.04.2012 10:26
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak