Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kiwi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt upiec 2
jajko 8 sztuk
mąka 8 łyżek
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
masa
kisiel agrestowy 3 opakowania
galaretka agrestowa 1 oapkowanie
kiwi 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kiwi

BISZKOPT: składniki podzielić na 2 części. Z pierwszej części: białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, ubić na małych obrotach miksera. Wsiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką wolno. Wylać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Upiec w 180 st. biszkopta w 25 minut. Tak samo zrobić z drugą częścią składników. Powinniśmy mieć 2 biszkopty.
MASA: Kisiele agrestowe przygotować jak na opakowaniu. Zagotować, do jeszcze ciepłego dodać galaretkę w proszku. Kiwi pozbawić skórki i pokroić w plastry. Wyłożyć na jednym biszkopcie. Zalać połową masy. Przykryć drugim biszkoptem, tak samo wyłożyć na niego plastry kiwi i zalać masą. Odstawić do zimnego miejsca na ok. 2 godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 28.11.2012 15:00
Rewelacyjne ciasto!
Adamorek 09.06.2012 20:15
dobre ciacho
jasiek 12.05.2012 21:42
niezle ciasto
pioge7 16.04.2012 07:37
super
1j1o1l1a1 15.04.2012 16:49
sama galaretka nie można zalać kiwi, bo sie nie zsiądzie, zmieszanie z kisielem, może być dobrym wyjściem :)
halina17 15.04.2012 12:57
dobre ciasto
Jodaj 15.04.2012 10:34
ekstra
gottrina 15.04.2012 10:25
wyglada smakowicie
anja3107 15.04.2012 10:19
jaki zielony ;-)
zoldiar 15.04.2012 10:02
smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak