Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
kiełbasa śląska 1 pęto
cebula 1,5 sztuki
jajko 5 sztuk
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka

Ziemniaki obrać z mundurków. Pokroić w plastry. Kiełbasę pokroi w plasterki a każdy plasterek na 4 części. Cebulę poszatkować drobno. Wszystko to włożyć na patelnię i zapiec. Gdy już będą dobrze zapieczone wszystkie części jajka roztrzepać widelcem w osobnym naczyniu. Dodać sól i pieprz. Zawartość patelki przełożyć na żaroodporne naczynie wysmarowane margaryną. Zalać roztrzepanymi jajkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 40 minut. Wyłożyć i posypać natką pietruszki, polać keczupem. smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 14.05.2012 10:44
extra smaczna:)
Jodaj 20.04.2012 16:23
pychotka :)
Justyna Jussstiii 17.04.2012 09:25
super
pioge7 16.04.2012 07:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak