Szpikowana karkówka 2 Eli

Szpikowana karkówka 2 Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • boczek wędzony

    150 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • przyprawa ziołowa do grilla Prymat

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • papryka zielona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • karkówka

    1 chuda
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Z papryk odciąć czubki i górę,resztę pokroić w paski.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek,trzy kolory papryki i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Paprykę która została(czubki,góra i resztę pasków) pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa przed końcem duszenia.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

13.07.2013 10:01
Smaczne i kolorowe mięsko.Pychotka!

krystyna24

24.08.2011 23:54
pyszna

bursztynek

28.03.2011 23:33
apetycznie wygląda

Grazyna0211

02.03.2011 11:42
pomysłowe danie - super!!!

oliwkowa

07.10.2010 10:24
eli_555 twój przepis naprawdę super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat