Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpikowana karkówka 2 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
boczek wędzony 150 g
cebula biała 1 sztuka
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia 5 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
papryka zielona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
karkówka 1 chuda
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpikowana karkówka 2 Eli

Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Z papryk odciąć czubki i górę,resztę pokroić w paski.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek,trzy kolory papryki i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Paprykę która została(czubki,góra i resztę pasków) pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa przed końcem duszenia.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 13.07.2013 10:01
Smaczne i kolorowe mięsko.Pychotka!
krystyna24 24.08.2011 23:54
pyszna
bursztynek 28.03.2011 23:33
apetycznie wygląda
Grazyna0211 02.03.2011 11:42
pomysłowe danie - super!!!
oliwkowa
oliwkowa 07.10.2010 10:24
eli_555 twój przepis naprawdę super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak