Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa niedzielna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/3 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
korniszony 3 szt
ogórek kiszony 1 szt
pieprz
oliwa
pieczarki marynowane 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa niedzielna

Kapustę kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.05.2013 08:17
prosta i smaczna
kasiaw 04.08.2012 21:08
świetna
jolanta19 16.04.2012 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak