Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa galareta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 80 dag
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka ugotowana 5-7 szt
korzeń pietruszki 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa galareta

Marchewkę i pietruszkę obrałam i ugotowałam, potem pokroiłam w kostkę. To samo zrobiłam z jajkiem. Szynkę pokroiłam w kostki. W keksówce wyłożonej folią położyłam groszek, jajko, pietruszkę, szynkę i marchewkę. W około 600-700 ml wody rozrobiłam żelatynę, dodałam soli i pieprzu i gęstniejącą wlałam do blaszki. Wstawiłam do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.12.2012 07:49
ma się ochotę spróbować
matesko 03.12.2012 15:08
apetyczna
Ewelina47 07.11.2012 13:13
jejku jak pięknie wygląda, sama bym taką zjadłą
Anna152 23.08.2012 15:37
sssuper
wojr63 02.06.2012 20:09
dawno takiej nie jadłem
jola1508 19.04.2012 21:57
napatrzeć się nie można :)
cooleczka 18.04.2012 18:55
wygląda świetnie, pewnie tak samo smakuje :)
Dorian 18.04.2012 07:01
apetycznie wyglada
luki1984 15.04.2012 18:53
super wygląda!!!
Cukiereczek13 15.04.2012 00:28
fajnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak