Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka umieść w misce znajdującej się na garnku z gotującą się wodą. Wsyp cukier puder i waniliowy, mieszaj do momentu całkowitego rozpuszczenia. Ubij białka trzepaczką do uzyskania sztywnej piany. Bezy kładź łyżką na blachę wysmarowaną tłuszczem. Susz w letnim piekarniku ok 4 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 09.07.2012 23:22
uwielbiam bezy
Margo1 13.05.2012 14:10
robiłam i lubie
melonik 14.04.2012 20:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak