Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Affogato z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki 2
lody waniliowe 2 kulki
gorzka czekolada 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Affogato z wiśniami

Pokrusz herbatniki i ułóż na dnie filiżanki/ miseczki. Połóż kilka wiżni, drobne kawałki czekolady oraz kulki lodów.
Przygotuj espresso. Wrzuć resztć kawałków czekolady do goracego espresso. Zalej deser kawą, tak aby pokryła herbatniki i kawałki czekolady.

Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.08.2012 13:01
Z pewnością deser wart wypróbowania, a we Włoszech podają wyjątkowe desery :)
Iwusia 05.06.2012 23:31
ale smakowity deser
Ada-Gaba 23.05.2012 08:25
deser doskonały
Mariusz10 21.05.2012 20:05
super deser
mariel78 29.04.2012 17:06
ile ma być tej espresso , bo chyba w przyszłym tygodniu zrobię sobie to cudo
Dorian 24.04.2012 08:03
super
Monika78 15.04.2012 17:13
wloska
SmacznaPyza 14.04.2012 18:08
skąd pochodzi ten deser - chodzi mi o kuchnię - z włoskiej czy jakiejś innej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak