Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klasyczny barszcz Ukraiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 sztuka
buraki ćwikłowe 50 dag
włoszczyzna 50 dag
cebula 1 sztuka
zielony groszek 1 puszka
ziele angielskie 2-3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pietruszka zielona
sól do smaku
cukier szzypta

Przepis i sposób przygotowania na: klasyczny barszcz Ukraiński

Cebulę pokroić na ćwiartki i włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika lub obrumienić na suchej patelni. Włoszczyznę oczyścić. Mięso umyć dodać włoszczyznę, cebulę oraz przyprawy, zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować do miękkości. Przecedzić, buraki umyć zalać wrzącą wodą i gotować na dużym ogniu do miękkości. Następnie obrać i zetrzeć na tarce lub pokroić w słupki. Mięso oddzielić od kości pokroić w drobną ostkę. Dodać buraki groszek i mięso i zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny cukrem ewentualnie solą i pieprzem. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.01.2013 16:06
moja ulubiona zupa
Justyna24 04.06.2012 19:52
pychotka, uwielbiam:]
Dorota37 09.05.2012 20:50
super!!
Anna69 25.04.2012 21:28
Uwielbiam barszcz ukraiński. Ja dodaję też fasolę i kapustę. Pyszności
mirosława4 24.04.2012 14:25
smaczny
Andysz 24.04.2012 09:38
mniam mniam pięknie wygląda;))
Betka 19.04.2012 10:33
wyszedł mi rewelacyjny! dobry przepis;))
EWI 15.04.2012 18:54
uwielbiam!
Betka 15.04.2012 10:23
mmmmmmm;]
SmacznaPyza 14.04.2012 18:10
czytałam gdzieś ostatnio, że na Ukrainie jak gospodyni gotuje bo barszcz podobny do tego to ważne żeby pokroiła włoszczyznę bo to znaczy, że szanuje gości a jak ściera na tarce to że jej wszystko jedno....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak