Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z papryką, szynką i serem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szkl.
mleko 3 szkl.
jajko 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
szynka 200 g
ocet 2 łyżecz.
proszek do pieczenia 2 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 2 łyżecz.
ser gouda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z papryką, szynką i serem

Kroki postępowania

1
Paprykę pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szynkę pokroić na kawałki.
Krok 1 - Racuchy z papryką, szynką i serem foto
2
Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i ocet zmiksować. Doprawić solą i przyprawą do pizzy. Dodać resztę pokrojonych składników i wymieszać.Łyżką nakładać na gorący olej i smażyć z obu stron.
Krok 2 - Racuchy z papryką, szynką i serem foto
3
Podawać z ketchupem.
Krok 3 - Racuchy z papryką, szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.01.2013 14:10
pyszniutkie
Iwusia 03.06.2012 23:16
są smaczne i szybkie :]
halina55 14.04.2012 12:01
Też takie robię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak