Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik farszowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1
mleko 1 szklanka
woda gazowana 100 ml
sól do smaku
bigos
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik farszowany

Kroki postępowania

1
Mleko, wodę, szczyptę soli, jajko i mąkę rozbijamy razem na jednolitą masę.
Krok 1 - Naleśnik farszowany foto
2
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej, a potem utworzone ciasto. Przewracamy po ok 1min na drugą stronę, gotowego naleśnika wykładamy na talerzyk. Następnie wypełniamy naleśnika wcześniej ugotowanym bigosem.
Krok 2 - Naleśnik farszowany foto
3
Posmarowanego naleśnika składamy w trójkąt i jeszcze raz obsmażamy na tłuszcze z obu stron, możemy na wierzch dodać ketchup.
Krok 3 - Naleśnik farszowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.09.2012 12:53
fajny pomysł z bigosem jeszcze nie jadłam - wypróbuję
Iwusia 20.05.2012 22:04
lubię naleśniczki
Andysz 19.04.2012 00:52
świetny przepis;)
EWI 15.04.2012 22:45
też takie robię :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak