zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i pieczarkami

zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2,5 kg
  • pieczarki

    600 gram
  • cebula

    3 sztuka
  • salami

    600 gram
  • ser żółty

    500 gram
  • boczek

    600 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i ugotowane na półtwardo pokroić w grube plastry i układać na wyłożonej folią aluminiową brytwance tak by szpary między plastrami nie były zbyt wielkie. Obficie posypać oregano.Następnie ułożyć na całej szerokości blachy boczek i posypać solą ziołową. Duszone pieczarki położyć na boczku , przykryć salami oraz pokrojoną w plastry cebulą.Przyprawić przykryć ziemniakami i posypać startym serem, tak by utworzyła się gruba warstwa sera. Piec ok.20min w temp 190 stopni.
Podawać polaną sosami.
Smacznego !:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

18.03.2012 19:46
mniam

Jaheira11

29.02.2012 22:18
zapowiada się rewelacyjnie

bami

15.09.2011 22:51
Bardzo smaczny pomysł :)

artur7

10.09.2011 13:29
fajne

Anna146

30.06.2011 17:28
to są moje smaki - super

monika154

19.06.2011 11:45
mniam

Edyta-25

18.06.2011 22:18
Brzmi smakowicie :) Postaram się skorzystać z przepisu :)

aleksa123

04.05.2011 08:44
Pycha. Z tym, że nie gotuję wcześniej ziemniaków. I serem posypuję każdą warstwę. Lubię jak jest dużo sera i cebuli. Często dodaję również paprykę

kochanyptysiu

29.04.2011 09:06
pycha

jasiek

10.03.2011 23:11
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat