Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony gulasz na ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pomidory krojone z puszki 300 g
cebula 1 sztuka
papryka konserwowa 1 garść
marchew 1 sztuka
sól szczypta
pieprz szczypta
chili 1 łyżka
ryż 1 kubek
woda 2 kubki
szczypiorek 1 Łyżka
sos chili 10 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony gulasz na ryżu

Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i dusić do miękkości. Dodać pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę, marchewkę i przyprawy. Ewentualnie dodać wody wedle uznania choć i tak z mięsa sporo jej wypłynie. Dusić do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie. W międzyczasie ugotować ryż. Ułożyć na talerzu i udekorować szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 15.04.2012 10:06
Dzięki :)
Paweł10 14.04.2012 11:51
super wygląda :-)
halina17 14.04.2012 11:47
dobry gulasz
motylwe 14.04.2012 09:27
bardzo apetyczny i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak