Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIkantne kapuśniaki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
kapusta kiszona 40 dag
grzyby suszone 2 garści
pieczarki 30 dag
masło kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
płatki chili
pikantna mieszanka przypraw
jajko 1 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIkantne kapuśniaki

Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości- odcedzamy, odciskamy wodę i siekamy.
Na maśle smażymy cebulę, wcześniej namoczone i odcedzone suszone grzyby i pieczarki- dodajemy kapustę- przyprawiamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Każdy płat ciasta dzielimy wzdłuż na pół.
Wykładamy farsz na środek na całej długości- brzeg smarujemy rozmąconym jajkiem i sklejamy brzegi tak by powstały szerokie rulony.
Każdy rulon dzielimy na mniejsze kapuśniaczki.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Z wierzchu smarujemy jajkiem i posypujemy chili i pikantnymi przyprawami.
Pieczemy około 15 minut w temp. 220 stopni.
Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.04.2014 18:56
kapuśniaczki uwielbiam, świetne solo i do barszczyku
Konczi 23.08.2013 16:45
uwielbiam takie, są idealne :D
Magdalena1110 01.08.2012 21:49
wyśmienite
Justyna87 29.06.2012 19:33
super
Rybciia 01.06.2012 12:09
super!!!
Haneczka1 18.04.2012 13:54
mniam mniam wyglądają bardzo apetycznie :)
MAR3STA 17.04.2012 14:28
uwielbiam takie kapuśniaczki
EWI 16.04.2012 15:28
CUDNE!
owca441 14.04.2012 19:37
świetne
Karolinka111 14.04.2012 13:07
hmm pszka
agunesu 14.04.2012 12:25
uwielbiam kapuśniaczki!
anja3107 14.04.2012 09:30
superowe
motylwe 14.04.2012 09:28
z takim nadzieniem pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak