Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cisto czekoladowe z fasoli /bez mąki/

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pure z fasoli 200 ml
jaja 3 szt
otręby pszenne 2 łyżki
czekolada gorzka 1/2 szt
kakao 1 łyżka
cukier brązowy 4 łyżki
morele suszone kilka szt
śliwki suszone kilka szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy laskowe kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cisto czekoladowe z fasoli /bez mąki/

Kroki postępowania

1
Czekoladę stopić w mikrofalówce. Jajka wymieszać z cukrem, dodać puree fasolowe, stopioną zimną czekoladę, kakao, otręby proszek do pieczenia. Owoce suszone pokroić w paski, gruszki w kostkę ,a orzechy na połówki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać . Małą foremkę keksową /10-20cm/ wyłożyć papierem
do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 1 - Cisto czekoladowe z fasoli /bez mąki/ foto
2
Piec ok. 35 min w temperaturze 180 st.Do upieczenia tego ciasta użyłam małej tortownicy zamiast foremki keksowej.
Upieczone ciasto wyjąć z foremki i wystudzić na kratce.Posypać cukrem pudrem.
Krok 2 - Cisto czekoladowe z fasoli /bez mąki/ foto
3
Ciasto należy kroić po całkowitym przestudzeniu. Najbardziej smakuje na drugi dzień po upieczeniu.
Krok 3 - Cisto czekoladowe z fasoli /bez mąki/ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2012 16:44
bardzo ciekawy przepis,muszę wypróbować
Betka 31.05.2012 17:35
rewelacyjny pomysł;) bardzo oryginalne danie;))
Anna146 14.04.2012 08:48
oryginalne połączenie
gosia47-47 14.04.2012 07:02
dobre
elaa 14.04.2012 06:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak