Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z fetą i pomidorkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuki
suszone pomidory 3 sztuki
ser feta 2 plastry
cebula 1 sztuki
kasza jaglana 1/2 kubka
fasola szparagowa 1 garść
brokuł 2 różyczki
jabłko 1/2 sztuk
pietruszka 1 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
majonez 1 łyżka
kapusta czerwona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z fetą i pomidorkami

Fileta myjemy i osuszamy na ręczniki papierowym. W międzyczasie fasolkę do miekkości. Cebulkę kroimy w kostkę a kapustę siekamy na tarce.Część cebulki podsmażamy w garnku na odrobinie masła dodajemy kaszę i zalewamy wodą w proporcji do kaszy 1:2 - gotujemy od momentu zawrzenia 10 min po czym "chowamy w pościel". Fileta nakłuwamy tak aby powstała kieszonka i nadziewamy fetą oraz pomidorkami doprawiamy do smaku. Smażymy na patelni beztłuszczowej pod przykryciem. Kapustę szatkujemy, dodajemy starte jabłko, cebulkę, pietruszkę, sol, pieprz i majonez - mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 25.07.2012 14:00
super
bietka 12.06.2012 19:09
fajny przepis
olkaaa 29.04.2012 17:55
bardzo fajne
joanna43 15.04.2012 10:06
Dzięki
motylwe 14.04.2012 14:33
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak