Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pesto pietruszkowo-bazyliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
natka pietruszki 2 garści
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
czosnek 1 ząbek
sól szczypta
pieprz szczypta
żółty ser 1 garść
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pesto pietruszkowo-bazyliowym

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pietruszkę i bazylię płuczemy w wodzie i lekko osuszamy. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. Po ugotowaniu makaronu i jego odcedzeniu wrzucamy go znów do garnka dodajemy powstałe pesto i dokładnie łączymy. Wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 14.04.2012 08:35
smaczny pomysł na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak