Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
kukurydza 1/2 kolby
masło 1 łyżeczka
pomidor 2 sztuk
przecier pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
żółty ser 1 garść
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Każdą cukinię przekrawamy na pół i wydrążamy środek, który kroimy w niewielką kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy do miękkości. Po chwili dodajemy mięso, czosnek, przyprawy - dusimy. Gdy mięso będzie już podduszone dodajemy warzywa, przecier pomidorowy pietruszkę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Farszem wypełniamy cukinię kładziemy kilka plastrów sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 31.05.2012 09:46
super to wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak