Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA JOGURTOW0-MIGDAŁOWA

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
migdały zmielone 1 szkl
jajko 6 szt
olej 3/4 szkl
cukier 1,5 szkl
jogurt grecki 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA JOGURTOW0-MIGDAŁOWA

Jajka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na gładką puszystą masę.Dodać jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami.Dalej miksować dodając olej.Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Ciasto wylać do 2/3 wysokości foremki.Piec ok.50 minut w temperaturze 170 st.C.Po ostygnięciu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.06.2013 11:50
wygląda bardzo smacznie
anemon 19.02.2013 09:03
Fajna babeczka i do tego migdałowa.
Pani Domu 12.02.2013 17:30
świetna babka
kate.500 02.02.2013 22:08
pyszne
misia53 30.10.2012 18:49
koniecznie muszę taką upiec ,bo lubię migdałowy smak
Beatris 23.04.2012 09:50
Z przyjemnością skusiłabym się na kawałek.
hastalavista 20.04.2012 21:40
pyszności :)
ben-ka 17.04.2012 08:36
duża ta baba ale i dobra:}
alaaa 16.04.2012 18:04
ekstra babka
Motorek 15.04.2012 14:58
smaczna
Krystyna32 15.04.2012 09:38
pycha
IZABELA29 15.04.2012 08:52
moja ulubiona
Seba 14.04.2012 09:28
smaczna
Wafelek2601 14.04.2012 09:10
pyszna babka
iziona 14.04.2012 07:34
Piękna i pewnie pyszna babeczka:) robie podobną
Ewaaa 13.04.2012 22:36
lubię ciasta migdałowe, często zostaje mi też jogurt grecki do wykorzystania, a nie wiem co z nim zrobić, więc ten przepis jest dla mnie strzałem w 10-tkę! :)
edita15 13.04.2012 22:29
mniam
tom 13.04.2012 22:25
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak