Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: biszopt

Kroki postępowania

1
mąki wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek.
Krok 1 - biszopt foto
2
Białka ubij na sztywno. dodawaj do nich stopniwo cukier i miskuj na wysokich obrotach. Następnie zmniejsz obroty i dadaj żółtka i mąkę.
Krok 2 - biszopt foto
3
Przełóż na brytfanne lub tortownicę. piecz pół godziny
Krok 3 - biszopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 15.04.2013 19:14
biszkopt bardzo ładny
anemon 04.07.2012 07:41
Ładnie Ci wyrósł biszkopt.
Magdalena/26Mooi 22.06.2012 15:54
dobry:)
RenataZ-et 05.06.2012 22:06
uwielbiam biszkopty
ankaryba 04.06.2012 08:58
smaczny :-)
Ewelina38 19.05.2012 23:03
uwielbiam ciasto biszkoptowe
bgs1984 16.05.2012 20:10
mniam
marzenciak1985 16.05.2012 20:01
mniam
Adamorek 11.05.2012 22:17
super ciasto
MagdaXXX 08.05.2012 13:54
też taki robię
jeta72 30.04.2012 09:30
super wyrośnięty
kamyk 28.04.2012 22:25
piękny
edi 21.04.2012 21:46
Ale wysoki:)
sunnymood 14.04.2012 17:29
fajny biszkopt to podstawa do ciast ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak