Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka w trzech smakach

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 6 sztuk
mleko 5 łyżek
wiórki kokosowe 4 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w trzech smakach

Miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać na przemian przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, po jednym żółtku i mleko na koniec ucierania gładkie ciasto połączyć z ubitą pianą z białek. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą lub kaszką manną, podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe, a trzecią zostawić bez dodatków. Ciasto do formy wylać warstwami. Po upieczeniu polać lukrem lub tylko posypać cukrem pudrem.
Piec w temp. 170-180 st około 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.04.2012 21:41
apetyczna
anemon 14.04.2012 20:12
Świetny pomysł na takie połączenie smaków i kolorów.
1j1o1l1a1 14.04.2012 14:16
ciekawie :)
misia53 13.04.2012 20:39
śliczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak