Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny barszcz biały

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kość wieprzowa 1 kawałek
marchewka pół sztuki
Barszcz biały 1 butelka
natka pietruszki
biała kiełbasa 5 kawałków
jajko 5 sztuk
cebula 1/3 sztuki
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny barszcz biały

Do wody dać kość, pokrojoną drobno cebulkę, i pokrojoną w kwadraciki marchewkę. Dodać żabek czosnku. Pogotować chwilę. Dodać białą kiełbasę. Dalej gotować. Dodać barszcz z butelki. Przyprawić. Nadal gotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane pozbawić skorupki. Pokroić na pół. Dać na talerz. Zalać barszczem. Posypać natką pietruszki. Pilnować aby na każdym talerzu znalazły się dwie połówki jajka i jedna kiełbasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 09.08.2012 20:32
pycha nie tylko na Wielkonoc
zuzanna_z 03.08.2012 12:27
mój ulubiony
Janek 30.07.2012 12:46
o tak ulubiony
Jodaj 20.04.2012 16:20
pyszny :)
Iiiiii 19.04.2012 10:06
pyszne
Kate131 14.04.2012 12:26
lubię
Justyna87 13.04.2012 20:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak