Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki francuskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleczna czekolada 1,5 tabliczki
żółtko jajek 1
kremówka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki francuskie

Ciasto rozwinąć i pozostawić na ok. 30 minut w spokoju żeby rozmarzło. Następnie rozwałkować je i wyciąć z niego kwadraty a potem trójkąty. Czekoladę zetrzeć na wiórki i posypać nią każdy jeden trójkąt następnie zawinąć jak rogalik. żółtko wymieszać razem z kremówką i posmarować każdy jeden rogalik. piec ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.02.2014 08:38
moje ulubione
alaaa 09.11.2013 19:09
mogą być dobre
Ania67 19.11.2010 10:57
mniammm
pawel007 15.10.2010 21:24
pyszne,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak