rogaliki francuskie

rogaliki francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleczna czekolada

    1,5 tabliczki
  • żółtko

    1
  • kremówka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć i pozostawić na ok. 30 minut w spokoju żeby rozmarzło. Następnie rozwałkować je i wyciąć z niego kwadraty a potem trójkąty. Czekoladę zetrzeć na wiórki i posypać nią każdy jeden trójkąt następnie zawinąć jak rogalik. żółtko wymieszać razem z kremówką i posmarować każdy jeden rogalik. piec ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

27.02.2014 08:38
moje ulubione

alaaa

09.11.2013 19:09
mogą być dobre

Ania67

19.11.2010 10:57
mniammm

pawel007

15.10.2010 21:24
pyszne,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat