Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 i 1/2 kg
pieczarki 1 kg
papryka 1/2 słoika
sól, pieprz wg uznania
przyprawa do bogracza wg uznania
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
margaryna pół kostki
Papryka słodka mielona Prymat pół torebki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Do wysokiego naczynia włożyć margarynę i cebulkę pokrojona i zeszklić to na złoty kolor. Do tego dodać pokrojone kawałki mięsa, ziele angielskie, liść laurowy, posolić i smażyć aż mięso zmiękknie. W między czasie usmażyć pieczarki pokrojone w małe kawałeczki. Gdy mięso jest miękkie, zalać półtora litrami wodą. Zagotować, do tego dodać usmażone pieczarki, pokrojoną w paski paprykę, paprykę słodką z torebki i przyprawy. Na sam koniec zatrzepać dwoma łyżkami mąki i pół szklanki wody. Zagotować i przyprawić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 22.07.2012 19:37
mniam
Juleczka20 28.07.2011 20:01
pycha
tomek18 30.06.2011 10:29
super
IlonaAlbertos 05.02.2011 20:49
Ciekawy przepis.
edyta18-20 03.10.2010 11:06
nigdy nie jadłam muszę wypróbować
anja3107 11.07.2010 15:15
mniam
gosia47-47 11.07.2010 11:52
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak