Bogracz

Bogracz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 i 1/2 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • papryka

    1/2 słoika
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • przyprawa do bogracza

    wg uznania
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    3 łyżki
  • margaryna

    pół kostki
  • papryka słodka mielona

    pół torebki
  • liść laurowy

    2 listki
  • ziele angielskie całe

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia włożyć margarynę i cebulkę pokrojona i zeszklić to na złoty kolor. Do tego dodać pokrojone kawałki mięsa, ziele angielskie, liść laurowy, posolić i smażyć aż mięso zmiękknie. W między czasie usmażyć pieczarki pokrojone w małe kawałeczki. Gdy mięso jest miękkie, zalać półtora litrami wodą. Zagotować, do tego dodać usmażone pieczarki, pokrojoną w paski paprykę, paprykę słodką z torebki i przyprawy. Na sam koniec zatrzepać dwoma łyżkami mąki i pół szklanki wody. Zagotować i przyprawić wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

22.07.2012 19:37
mniam

Juleczka20

28.07.2011 20:01
pycha

tomek18

30.06.2011 10:29
super

IlonaAlbertos

05.02.2011 20:49
Ciekawy przepis.

edyta18-20

03.10.2010 11:06
nigdy nie jadłam muszę wypróbować

anja3107

11.07.2010 15:15
mniam

gosia47-47

11.07.2010 11:52
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat